stortemmer

stortemmer

Binnen enkele seconden afgekoeld, dankzij de sauna stortemmer. De werking hiervan is hetzelfde als die van een dompelton: ijskoud water over uw lichaam, na een ontspannende sauna-sessie. De stortemmers zijn gemaakt van speciaal behandeld kambala hout, blank gelakt en afgewerkt met een RVS-band om het hout bij elkaar te houden. Aan de emmer zit een koord, waarmee u hem eenvoudig kantelt.

Waarom koud water uit een stortemmer?
Koud water na een warme sauna brengt veel voordelen met zich mee. Allereerst zorgt het ervoor dat u stopt met zweten. Door de warmte gaan de poriën in het lichaam open, waardoor u zweet. Door koud water gaan de poriën - logischerwijs - weer dicht. Zonder koud water na een sauna kan uw lichaam daarom zweterig aanvoelen in uw kleding. Een ander voordeel is dat ijskoud water uit een sauna stortemmer de weerstand bevordert, evenals de bloedsomloop. Door de warmte worden uw bloedvaten wijder en door de kou weer nauwer. Op die manier worden de bloedvaten getraind. De verbeterde doorbloeding heeft een betere weerstand tot gevolg, omdat organen en spieren beter doorbloed worden.

Een sauna stortemmer installeren
De installatie van een stortemmer is vrij eenvoudig. Met de meegeleverde bouten kunt u de emmer zowel binnen als buiten neerhangen. Na bevestiging aan de muur is het belangrijk dat u de sauna stortemmer aansluit op het water. Een tuinslang is hiervoor het meest geschikt. Voor binnen kunt u het beste een flexibele slang gebruiken die u aansluit op de koudwaterkraan. Dit zorgt ervoor dat de sauna stortemmer volledig of gedeeltelijk volloopt.


stortemmer (1 gevonden)