scrubzout

scrubzout

Scrubzout is een vrij grove korrelige substantie waarmee de huid gescrubd kan worden. Scrubzout verwijdert de bovenste dode en oude huidcellen en stimuleert zo de doorbloeding van de huid. Scrubzout is ideaal voor een zachte peeling van de huid tijdens het saunabaden. Het verwijdert je dode huidcellen en reinigt je poriën.

Scrubzout is een product dat vaak wordt gebruikt bij een saunagang, maar het is ook uitstekend te gebruiken thuis onder de douche.

Gebruik scrubzout

Het gebruik van scrubzout sauna is eenvoudig. Na een sauna-sessie neemt u een heerlijke verfrissende douche, maar daarvoor doet u het scrubzout over het hele lichaam. Hiermee worden de dode huidcellen verwijderd en gaat het vuil uit uw poriën. Het voordeel daarvan is dat de giftige stoffen uit het lichaam weer beter afgevoerd kunnen worden. Herhaal het totdat u uw hele lichaam heeft ingesmeerd. Stap daarna onder de douche en was het scrubzout van uw lichaam. Let er bij het gebruik op dat niet iedereen dezelfde huid heeft: iemand met een droge huid kan hier minder vaak gebruiken van maken dan iemand met een minder droge huid. Pak een kleine hoeveelheid Sel de Vie scrubzout en masseer het in op de huid. Door ronddraaiende bewegingen te maken zorgt het scrubzout voor een goede doorbloeding van de huid. Herhaal dit proces met scrubzout totdat u de hele huid heeft gehad. Als het hele lichaam gehad heeft spoelt ut het scrubzout af met warm of lauw water. Sel de Vie scrubzout verwijdert oude en dode huidcellen en stimuleert de doorbloeding van de huid, met een gezonde soepele huid als resultaat.
Omdat er diverse huidtypen bestaan is de frequentie van het gebruik van scrubzout niet voor iedereen hetzelfde. Zo kan iemand met een vette huid vaker gebruik maken van scrubzout dan iemand met een droge, dunne huid.

Gebruik scrubzout niet té vaak. Hierdoor kan de huid beschadigen, wat irritaties of ontstekingen tot gevolg kan hebben. Ook is het niet goed om na het gebruik van scrubzout in de zon te gaan. De dode huidcellen zijn van uw huid verwijderd en daardoor kan u sneller verbranden. Gebruik ook voldoende massageolie om de huid te herstellen. Het is daarbij van belang dat de massageolie voldoende vettig is.

Tips over scrubzout
- Gebruik het scrubzout voordat u onder de douche gaat.
- Scrub niet meer dan één keer op een dag.
- Na het gebruik van het scrubzout kunt u het beste niet direct in de zon te gaan liggen. Doordat de beschermende oude en dode huidcellen weggescrubt zijn is de kans op verbranding erg groot.
- Na het scrubben is het aan te raden een voedende massageolie te gebruiken. De oliën van Huile de Vie zijn hier uitermate geschikt voor.


scrubzout (1035 gevonden)