hamamdoeken

hamamdoeken

Een hamamdoek is super veelzijdig, en ideaal voor o.a. thuis, in de sportschool, in de sauna en op vakantie. U kunt hem werkelijk overal voor gebruiken: als handdoek, strandlaken, omslagdoek, plaid, deken, picknickkleed, gastendoek, of op het aankleedklussen van uw baby... de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat is een hamamdoek?
Een hamamdoek, soms ook geschreven als hammamdoek, is een rechthoekige handdoek die zijn oorsprong vindt in Turkije, waar men de doek gebruikt in het badhuis ‘de Hamam’. Door het hoogwaardig handgeweven katoen voelt de hamamdoek lekker aan, droogt deze snel en weegt de handdoek slechts 400 gram. Zo is deze doek zeer geschikt als badhanddoek, strandhanddoek of voor een handdoek in de sauna.

Een hamamdoek (of kikoy) wordt veelal, net als de badstof en velours variant, gebruikt als strandlaken. Het mooie echter aan de hamamdoek is dat je deze op nog heel veel meer andere manieren kunt gebruiken. Hoe? Dat is afhankelijk van de maat die je kiest en wat je zelf mooi en prettig vindt natuurlijk.

De reden om voor een hamamdoek of kikoy te kiezen in plaats van een badstof of velours strandlaken heeft vooral te maken met het gewicht en de droogsnelheid. Een hamamdoek weegt nog niet de helft van een badstof of velours strandlaken en is twee keer zo snel droog. Omdat hamamdoeken niet alleen lekker licht en dun zijn, maar ook nog eens heerlijk soepel kun je ze op heel manieren gebruiken.


hamamdoeken (3136 gevonden)